Председателят на КФН Петър Чобанов ще участва в международна конференция, организирана от списание „Економист” през септември в Лондон

Председателят на КФН Петър Чобанов ще участва в международна  конференция на тема „Нововъзникващи пазари”, която ще се проведе в  Лондон на 17 и 18 септември т.г. Организатор на събитието е авторитетното английско списание  „Економист”. В най-значимата за 2009 г. среща на върха ще вземат участие повече от 350 делегати от цял свят, в т.ч. държавни глави, висши правителствени експерти, независими коментатори и наблюдатели, които ще дискутират проблемите на глобализацията, търговските перспективи и предизвикателствата, свързани с бързо разрастващите се пазари.

„Нововъзникващите пазари се сблъскват с големи трудности в периода на световната икономическа криза, но това не намалява тяхното значение като възможност за възстановяване и растеж.”, коментира издателят на „Економист” Д. Франклин.

На двудневната конференция на брега на р. Темза ще бъдат дискутирани теми, свързани с нови възможности за бизнес на базата на анализите на отдела за проучвания и изследвания на сп.„ Економист”. Ще бъдат представени и  перспективите за развитието на пазарите от срещи с африкански и латиноамерикански икономисти, изобретатели от Бангладеш, банкери от Аржентина, до шефове на едни от най-големите мултинационални компании. За повече информация натиснете ТУК.

Online регистрация за участие в събитието може да се направи на  адрес: www.emergingmarketssummit.com/FSC
или на тел. ++44(0)20 7576 8118, Mr. Krupa Patel