Директорът на застрахователния надзор на Дубай посети КФН на 29 юни 2006 г.

 

  Г-н Марван Лютфи, директор на направление „Застраховане и презастраховане” в регулаторната и надзорна институция към Международния финансов център на Дубай, беше на официално посещение в КФН на 29 юни 2006 г. Г-жа Ралица Агайн, заместник-председател на Управление „Застрахователен надзор”, беше домакин на срещата и тя отбеляза сходството между Международния финансов център на Дубай и КФН като една от причините за официалната покана на г-н Лютфи с цел бъдещо сътрудничество.

  Пред експерти от КФН, специалисти от застрахователния бранш и журналисти г-н Лютфи изнесе презентация за ролята на Международния финансов център на Дубай, който е създаден през 2004 г. в отговор на  предизвикателствата на глобалните финансови пазари с амбицията да стане достоен конкурент на финансови центрове като Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг. Основната дейност на Международния финансов център на Дубай е съсредоточена в няколко основни сектора, сред които са   банкиране, капиталови пазари, управление на активи,  застраховане и презастраховане .

  Презентация на Г-н Марван Лютфи, директор на направление „Застраховане и презастраховане” в регулаторната и надзорна институция към Международния финансов център на Дубай