Одобрени са образци на декларации и заявления, които се подават в случай на получаване на разрешение за придобиване или увеличаване на акционерно участие в ПОД

Бисер Петков, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Осигурителен надзор”, утвърди образци на декларации по чл.121ж, ал.3, т.2 от Кодекса за социално осигуряване, които се попълват в случай на придобиване или увеличаване на капитала на пенсионно осигурителното дружество. Образците са 2 вида – за физически и юридически лица. Те са приети с решение 870, което е публикувано в раздел „Документи”, а образците на декларациите са публикувани в раздел „Документи” – „Форми и образци”.
Г-н Петков утвърди и образци на заявления за получаване на разрешение за придобиване или увеличаване на акционерно участие в пенсионноосигурително дружество за физически и юридически лица. Те са приети с решение 871, публикувано в раздел „Документи”, а образците са публикувани във „Форми и образци”.