Решения от заседание на 19.12.2023 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „REHUB“ LTD, за закупуване чрез инвестиционен посредник „АБВ Инвестиции“ ЕООД, гр. Варна, на 363 974 броя акции (20,05%) от капитала на „Елеа Кепитъл Холдинг“ АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

2. Одобрява Златислава Тошева за член на съвета на директорите на инвестиционен посредник „Евро Финанс“ АД.

3. Одобрява представения нов устав на „Браво Пропърти Фонд” АДСИЦ, гр. София, който е приет с решение на извънредно общо събрание на акционерите на дружеството.

4. Утвърждава „ПРАЙСУОТЪРХАУСКУПЪРС ОДИТ” ООД и „МАЗАРС“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2023 г., годишните справки, доклади и приложения на „ДЗИ – ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ” EАД.

5. Утвърждава „ПРАЙСУОТЪРХАУСКУПЪРС ОДИТ” ООД и „МАЗАРС“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2023 г., годишните справки, доклади и приложения на „ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” EАД.

6. Приема Програма за нормативната дейност на Комисията за финансов надзор за периода 1 януари – 30 юни 2024 г.

7. Изпраща писмо до „ДЗИ – Животозастраховане” ЕАД и „ДЗИ – Общо застраховане” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с прехвърляне на критични или важни функции или дейности на доставчици на услуги – поддръжка и подпомагане на Lease Manager, на трето лице.