Решения от заседание на 13.10.2022 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Издава временна забрана за публикуване на предложение от „Победа“ АД, гр. Бургас, за изкупуване чрез инвестиционен посредник „София Интернешънъл Секюритиз“ АД на 854 260 броя акции, представляващи 2,39 % от капитала и акциите с право на глас в общото събрание на акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

2. Утвърждава „Ейч Ел Би България“ ООД и „АТА КОНСУЛТ“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2022 г. на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ АКСИОМ” АД.

3. Утвърждава „ДЕЛОЙТ ОДИТ” ООД и „Кроу България Одит“ ЕООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2022 г. на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ЦКБ ЖИВОТ” ЕАД.

4. Утвърждава „ЕКОВИС ОДИТ БЪЛГАРИЯ” ООД като одитор за извършване на проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2022 г. на „Европейска Застрахователна и Осигурителна Компания Застрахователно акционерно дружество” АД.

5. Вписва „КОРПО ГРУП“ ЕООД в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

6. Прекратява, по искане на заявителя, производство за одобрение на независим член на надзорния съвет на Застрахователна компания „УНИКА“ АД.

7. Изпраща уведомление до надзорния орган на Кралство Белгия във връзка с намерението на „ЗД ЕВРОИНС ЖИВОТ” ЕАД да извършва застрахователна дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на тяхна територия.

8. Прави поправка на очевидна техническа грешка в Решение № 102-Н от 03.02.2022 г. на Комисията за финансов надзор, като номерът на насоките вместо „ESMA81-393-228“ да се чете „ESMA81-393-288“.

9. Изпраща писмо до управляващо дружество „Тренд Асет Мениджмънт“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на член на съвета на директорите на дружеството.