Решения от заседание на 04.10.2022 г.

На заседанието си днес КФН реши:

1. Приема на второ гласуване наредба за изменение и допълнение на Наредба № 61 от 27.09.2018 г. за изискванията към рекламните и писмените информационни материали и страниците в интернет на пенсионноосигурителните дружества.

Предстои обнародване в „Държавен вестник“.

2. Изпраща уведомления до компетентните органи на Република Италия, Федерална Република Германия, Република Франция, Кралство Испания, Република Австрия, Република Полша, Република Гърция, Румъния и Хърватия във връзка с намерението на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ АКСИОМ“ АД да извършва дейност на техните територии по определени класове застраховки, при условията на свобода на предоставяне на услуги.

3. Изпраща писма до „ДЗИ – ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ” EАД и „ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” EАД, с които уведомява дружествата, че към настоящия момент не са констатирани обстоятелствата, които представляват правни пречки за сключването на представения договор за прехвърляне на дейност от „ДЗИ – ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ” EАД и „ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ” EАД на KBC Global Services, Shared Service Center CZ.

4. Изпраща писмо до „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ЦКБ ЖИВОТ” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаване на одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2022 г. на дружеството.

5. Изпраща писмо до „КОРПО ГРУП“ ЕООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

6. Изпраща писмо до „Европейска Застрахователна и Осигурителна Компания Застрахователно акционерно дружество” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаване на одитор, който да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2022 г. на дружеството.