#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим

Комисията за финансов надзор подкрепя стартиралата кампания на Европейската комисия в България, посветена на общата европейска валута: “#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим”, която се провежда със съдействието на Българската народна банка и Министерството на финансите.

Поредицата от 10 информационни видеоклипа цели да предостави разбираема и практична информация за ползите от присъединяването на страната към еврозоната, както за българската икономика, така и за гражданите и бизнеса.

Кампанията дава отговори на най-често задаваните въпроси свързани с въвеждането на новата официална валута у нас, а именно: какво представлява еврозоната, защо ни е необходимо еврото, какъв е дългогодишният път на България към еврозоната, какво ще се случи с парите ни, как ще изглеждат монетите и банкнотите, и как можем да го разпознаем, ще се променят ли лихвите, заемите, депозитите и застраховките. Кампанията ще развенчае и много митове и легенди за еврото и еврозоната. Инициативата представя и добри практики от плавния преход на други държави, доказващи, че и България може да извърви пътя по приемането на еврото безпроблемно и леко.

С разбирането, че кампанията на Представителството на ЕК в България подпомага усилията и работата на българските институции по пътя към еврозоната, Комисията за финансов надзор ще сподели информационните клипове чрез своите институционални дигитални канали. Първият видео материал можете да видите тук.