Откриване на изложбата „140 години застраховане в България“

Владимир Савов, заместник – председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ откри събитието

DSC 2194 scaled
Владимир Савов и Константин Велев (в ляво)

На 19 септември Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) представиха изложбата, посветена на 140 години от началото на застраховането в България.

Председателят на УС на АБЗ – г-н Константин Велев и г-н Владимир Савов – зам. председателят на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“,  откриха изложбата, разположена на една от алеите в градината „Кристал“. На събитието присъстваха екипа на АБЗ, нейни членове – представители на застрахователните компании, граждани и гости на столицата.

Богатата архивна експозиция представя личности, основоположници на българското застраховане, емблематични сгради, останали в културната съкровищница на страната, но с ключово значение за изграждането на застрахователния сектор, и пресъздава най-важните и интересни факти от неговото основополагане до днес.

Г-н Савов сподели пред партньорите, организаторите и гостите на събитието: „Гледат ни 140 години история! Ние сме част от нещо голямо, което работи в полза на българските граждани и бизнес, на развитието на икономиката на страната. Пожелавам Ви здраве, още по-нататъшно дръзновение, вяра в бъдещето, иновативност в развитието на застрахователния сектор в България. Бих искал да Ви уверя, че в лицето на ръководството на Комисията за финансов надзор, винаги може да разчитате на професионализъм, на прозрачност и на партньорство“.

Изложбата на открито остава отворена за посетители до 3 октомври.

Избери начин на подреждане:
ПРИКАЧЕНИ ФАЙЛОВЕ ( 2 )