Лидерският екип на КФН уважи Застраховател на годината 2022

На 17 май, на официална церемония, бяха отличени най-добрите застрахователни и пенсионноосигурителни компании в България за 2022 г.

Наградите, които се организират от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. Велеслав Гаврийски“ и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), чрез експертно жури за 15-та поредна година определят най-добрите компании от двата сектора, по публично обявени критерии.

Сред официалните гости на престижното събитие бяха – г-н Росен Желязков – председател на Народното събрание, г-н Лазар Лазаров – заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика, г-н Бойко Атанасов – председател на Комисията за финансов надзор (КФН), заместник-председателите на КФН – г-жа Диана Йорданова и г-н Владимир Савов, както и председателят на Националния осигурителен институт – г-н Ивайло Иванов, председателят на Икономическия и социален съвет – г-жа Зорница Русинова, председателят на Сметната палата – г-жа Горица Грънчарова-Кожарева, представители на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, на бизнеса, финансите и академичните среди.

„За мен освен привилегия, е и удоволствие да присъствам на традиционната церемония на връчване на наградите на тези, които са отличени в застрахователния и осигурителния сектор. Те дават на обществото сигурност, устойчивост и спокойствие, независимо от трудните времена, в които живеем и играят ролята на една предпазна мрежа на социалната система. Благодаря за професионализма на двата сектора, правещи всичко възможно иновациите и инвестициите да навлизат при тях и да бъдат стълбове на спокойствие в това динамично време“, заяви г-н Бойко Атанасов, който връчи наградата в категория “Застраховател на годината – Животозастраховане” на “ДЗИ-Животозастраховане” ЕАД.

Г-н Владимир Савов, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор“ връчи призовете “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество” и “Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане”. Той сподели, че „динамично развиващите се дружества, са тези които в идващите години ще бъдат сред признатите лидери в съответните сектори, които създават иновативност, подобряват конкуренцията на пазара, предлагат по-добри решения за своите клиенти и осигуряват тази динамика в  застрахователния сектор“.

“Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество” за 2022 г. стана Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), а “Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане” -”ЕС ДИ АЙ Груп” ООД.

С думите „За мен е изключителна чест за поредна година да връча този приз, който знаем с какви усилия и колко труд се постига. Въпреки турбуленциите на пазарите, пенсионно-осигурителният сектор доказа, че е устойчив, капиталово адекватен, готов да посрещне всяко едно предизвикателство“, г-жа Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Осигурителен надзор” връчи наградата в категория “Пенсионноосигурително дружество на годината”, за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване. ПОК “Доверие” АД стана победител в категорията за 2022 г.

Повече за наградените в 15-то издание на годишните награди в застрахователния сектор – „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2022 г. , можете да прочетете тук.

Галерия на събитието:


Обща снимка edited

ПРИКАЧЕНИ ФАЙЛОВЕ ( 1 )