Начало / Новини / Официална позиция на КФН във връзка с инсинуации...

Официална позиция на КФН във връзка с инсинуации в медиите и онлайн-пространството, започнали след публикация на в. „Банкер“ от 20.9.2017 г.

Във връзка с инсинуации в медиите и онлайн-пространството, започнали след публикация на в. „Банкер“ от 20.9.2017 г., пресцентърът на Комисията за финансов надзор е упълномощен да съобщи следното:

Не бихме желали да коментираме съдържанието на тази и последвалите статии, но държим да уведомим българската общественост, че единственото вярно в тях е, че КФН наистина придоби два автомобила. Те ни бяха предоставени от Агенция Митници като конфискувани от държавата моторни превозни средства. И двата автомобила са на възраст повече от 13 години.
Съществено е да се подчертае, че КФН разполага с крайно амортизиран автомобилен парк и закупуването на нови моторни превозни средства, които могат да гарантират сигурен и безопасен превоз, беше крайно наложително. Още повече, че следващата година КФН организира събития, свързани с българското председателство на ЕС, с участието на бордовете на ЕСМА и ЕИОПА и има ангажименти по превоза на ръководителите на европейските регулатори. Новите автомобили не се ползват единствено от председателя на комисията и всяка вечер се паркират в служебния гараж на КФН.
Непредубеденият читател сам може да си направи извод относно достоверността на въпросните публикации, като научи, че показаният на снимката във в. „Банкер“ автомобил Порше, черен на цвят, с номер 1111 изобщо не принадлежи на комисията.