Начало / Новини / Председателят на КФН връчи големите отличия...

Председателят на КФН връчи големите отличия на застрахователите за 2019 година на церемонията "Застраховател на годината" и "Застрахователен брокер на годината"


Церемонията по връчване на годишните награди "Застраховател на годината" и "Застрахователен брокер на годината" за 2019 година се проведе на 28 май 2020 г.

    Организатори на церемонията по връчване на годишните награди "Застраховател на годината" и "Застрахователен брокер на годината" за 2019 година, която се провежда за 12 година, са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери. За първи път церемонията се провежда онлайн, като в залата на ВУЗФ присъстваха само отличените компании, организаторите и гостите, които връчваха наградите.
    Специални гости на церемонията бяха Бойко Атанасов, Председател на Комисията за финансов надзор, и Илиана Христова, Зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор".
    Г-н Бойко Атанасов откри церемонията и след като благодари на организаторите той акцентира на ситуацията, в която се намира България, а и целия свят, и която предполага трансформиране с бърз темп на досегашните модели на мислене и поведение, както на гражданите, така и на организациите.
Откриване
    „Гъвкавите спрямо обстановката компании винаги са постигали и по-добри резултати. Вярвам, че именно те са отличените. Общото застраховане и животозастраховането винаги са актуални, но тяхната значимост днес се откроява още по-ярко в условията на криза. Смело мога да заявя, че застрахователният сектор с всеки изминал ден показва стабилност и още повече – в него работят креативни хора, полагащи сериозни усилия, за да предоставят иновативни продукти за своите потребители. Устойчивостта и развитието на сектора дават сигурност на клиентите на застрахователни услуги, в лицето на ангажиран партньор, на когото да поверят най-ценното - а именно живота и здравето – своето и на семействата си“, каза той.
    Г-н Бойко Атанасов, Председател на КФН, имаше честта да връчи големите награди Застраховател на годината в категорията Общо застраховане на ЗАД "Булстрад Виена Иншуранс Груп" АД и в категорията Застраховател на годината - Животозастраховане на ЗАД „Алианц България живот“.
Награждаване
    Г-жа Илиана Христова, Зам.-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, даде отличията на брокерите. Тя връчи наградата Застрахователен брокер на 2019 г. – Общо застраховане на Ес Ди Ай Груп ООД и Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане за 2019 г. на Ай енд Джи Иншурънс Брокерс ООД.
    „Бих искала да споделя, че изминалата 2019 г. беше изключително успешна за българския застрахователен пазар – констатира г-жа Христова. - Безспорни са високите резултати по всички количествени и качествени показатели. Брутният премиен приход по животозастраховане и общо застраховане на застрахователите със седалище в Република България за 2019 г. възлиза на почти 3 млрд. лв., като се наблюдава ръст от почти 15% на годишна база. Цифрите, които цитирам не са само количествен измерител. Зад тях стоят вашите усилия, опит, професионализъм и желание за стабилен, но конкурентен застрахователен сектор“.
    Връчените отличия бяха в 6 категории, като победителите се определиха от експертно жури, в лицето на представители на организаторите, по предварително определени обективни публични критерии.
    Най-добрите компании през 2019 г. получиха призове в следните категории:
  • Застраховател на годината - Общо застраховане – ЗАД "Булстрад Виена Иншуранс Груп" АД
  • Застраховател на годината – Животозастраховане – ЗАД „Алианц България живот“
  • Застраховател на годината - Най-динамично развиващо се дружество – ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД
  • Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане – „Ес Ди Ай Груп“ ООД
  • Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане – „Ай енд Джи Иншурънс Брокерс“ ООД
  • Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество – „Амарант“ ЗБ