Начало / Новини / Образователната програма на КФН за учениците ще се проведе за шести път

Образователната програма на КФН за учениците ще се проведе за шести път

За шести пореден път Комисията за финансов надзор и Министерството на образованието и науката организират образователната програма «Небанков финансов сектор в България» (1-5 юли 2008 г.) за учениците от професионалните гимназии по икономика в страната. Програмата се провежда и с подкрепата на  фондация «Атанас Буров», „Интерамерикан България” ЗЕАД и «Ти Би Ай Асет Мениджмент». 

Превърнала се вече в традиционно събитие, програмата  се радва на успех и популярност не само сред учащите се и учителите, но и сред представителите на бизнеса и медиите. Чрез тази форма на обучение се стремим да запознаем младото поколение с практическите аспекти на финансовия бизнес и да засилим интереса им към света на финансите.
 
В настоящето издание участие ще вземат 24 ученици и учители от  професионални гимназии с икономически профил  от цялата страна.

Програмата има теоретична и практическа насоченост. По време на лекциите участниците ще се запознаят с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари, а практическата част включва посещения и занимания в Комисията за финансов надзор, БФБ-София, “Елана Трейдинг”, „Интерамерикан България” ЗЕАД, „Български здравноосигурителен фонд”АД, ПОД „Ай Ен Джи”. По този начин, освен че се подпомага бъдещата им професионална ориентация, учениците получават преки впечатления за това как работи “бизнеса”.

Комисията за финансов надзор като институция, регулираща небанковия финансов сектор в страната, счита за приоритетна дейността си, насочена към повишаване на финансовата култура на широката публика и бъдещите инвеститори. Задълбочаването на познанията в сферата на управлението на финансите е необходимост за младите хора, които са бъдещите “мениджъри” на страната. Надяваме се тези усилия да получат подкрепа от професионалните общности, медиите и обществото като цяло