Начало / Новини / КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР /КФН/ ОПРЕДЕЛИ...

КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР /КФН/ ОПРЕДЕЛИ НОВИТЕ НЕЗАВИСИМИ ВЪНШНИ ПРОВЕРЯВАЩИ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ И ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА, КОИТО ДА ЗАМЕНЯТ ДОГОВОРИТЕ С „РСМ БЪЛГАРИЯ”

Със свое решение от 15.09.2016 г. КФН определи новите независими външни проверяващи на застрахователните и пенсионните дружества, които сключиха договори с „РСМ България” по-рано през 2016 г. Новите назначения са в резултат на това, че на 02.09.2016 г. КФН изключи „РСМ България”, заради установена съществена невярна информация в документите на дружеството. Повече подробности за това решение на КФН може да намерите тук.

Съобразно решението на КФН от 02.09.2016 г. застрахователните и пенионноосигурителните дружества бяха длъжни незабавно да прекратят договорите с „РСМ България” и да посочат нов проверяващ до 12 септември. С днешното си решение КФН определя новите независими външни експерти на тези дружества. Имената им  може да намерите в прикрепения файл.

Председателят на КФН Карина Караиванова заяви по повод днешното решение на Комисията:
"За да не бавим процеса по проверките на застрахователните и пенсионноосигурителните дружества, направихме необходимото, за да можем да определим новите проверяващи по най-бързия начин. Потвърждавам категоричното ни намерение проверките на този сектор да приключат до края на годината."