Начало / Новини / Комисията за финансов надзор /КФН/ не може да...

Комисията за финансов надзор /КФН/ не може да изпълнява ефективен надзор, ако не успее да привлича високоподготвени професионалисти заради финансови ограничения, заяви председателят на КФН Карина Караиванова в интервю за сайта Investor.bg


И ние като ръководство, и Световната банка сме категорични, че КФН не може да изпълнява своите ангажименти без висококвалифицирани експерти и модерни информационни системи. Това заяви председателят на КФН Карина Караиванова в отговор на въпросите на главния редактор на investor.bg Бойчо Попов и водещия журналист на сайта Веселина Василева. С наличния финансов ресурс успяваме да наемем актюери, финансисти и специализирани юристи само на ниво младши експерт, т.е. хора, които трябва да бъдат обучавани, посочи Караиванова.
Разширяването на дефиницията за „свързани лица“ е най-важната промяна в законопроекта за промяна на Кодекса за социално осигуряване, одобрен от парламента на първо четене наскоро, смята Караиванова, като пенсионноосигурителните дружества ще могат да инвестират само в имоти, които носят доходност.
Ще действаме решително, ако установим пазарна манипулация при ребалансирането на индекса SOFIX на Българска фондова борса, отговори по друга от поставените от журналистите тема Карина Караиванова. Бяха зададени въпроси по всички сектори, които наблюдава КФН.
 
Пълният текст на интервюто може да прочетете на адрес:
http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/karina-karaivanova-izkushenieto-za-investicii-v-svyrzani-lica-e-goliamo-246775/