Начало / Новини / КФН успешно приключи проект „Подкрепа от ЕС...

КФН успешно приключи проект „Подкрепа от ЕС за устойчиво изграждане на капацитета на Застрахователната агенция на БиХ, Агенцията за застрахователен надзор на Федерация БиХ и Застрахователната агенция на Република Сръбска”

« ПредишнаСледваща »

На 18 април 2012г. в град Сараево, Босна и Херцеговина се проведе закриването на туининг проект „Подкрепа от ЕС за устойчиво изграждане на капацитета на Застрахователната агенция на Босна и Херцеговина, Агенцията за застрахователен надзор на Федерация Босна и Херцеговина и Застрахователната агенция на Република Сръбска”, финансиран от ЕС и изпълнен в партньорството с КФН.
В речта си, официалният гост на събитието г-н Ренцо Давиди, заместник-ръководител на делегацията на ЕС, поздрави Комисията за финансов надзор за изпълнението на проекта и призова местната администрация да продължи да развива постигнатият напредък. Представителят на КФН г-жа Антония Гинева в приветственото си слово пожела на бенефициентите по проекта ползотворна и успешна работа по пътя към евроатлантическата интеграция. От своя страна, в изказването си г-н Самир Омерходжич, директор на Държавна агенция по застраховане на БиХ, благодари за положените усилия за постигане на целите.

На събитието в презентационна форма бяха представени цялостната стратегия и конкретните постижения на проекта, които включват:

• укрепване на административния капацитет на застрахователните агенции;
• развитие на обмяната на информация и статистически услуги;
• развитие на регулаторните и надзорните практики;
• застраховка „Гражданска отговорност” и взаимодействие с бюро „Зелена карта”.

Събитието беше широко отразено от всички медии в страната.