Начало / Новини / КФН проведе семинар за представители на МВР...

КФН проведе семинар за представители на МВР във връзка с надзора в областта на капиталовия пазар и допълнителното пенсионно осигуряване

Комисията за финансов надзор организира  семинар за представители на МВР на тема „Актуални проблеми, свързани с осъществяването на надзорните функции на КФН  в областта на капиталовия пазар и допълнителното пенсионно осигуряване”. Събитието, което се проведе на 29 и 30 май 2008 г. във Боровец, събра  експерти от икономическите отдели на Областните дирекции на полицията от цялата страна. Семинарът беше открит  от главния секретар на КФН г-жа Мария Илиева и началник-отдел „Финансови престъпления” в Национална служба полицията г-жа Дарина Обретенова.
По време на двудневното събитие бяха дискутирани теми, свързани с нови законови промени в дейността на инвестиционните посредници, както спецификата на дружествата със специална инвестиционна цел. По отношение на допълнителното пенсионно осигуряване бяха засегнати въпроси за състоянието и особеностите на пенсионноосигурителния пазар и проблемите, които възникват при смяната на пенсионен фонд.
.